Два хеликоптера и над 400 души продължават гасенето на пожара край Бабяк

снимки: infomreja.bg

Два хеликоптера и над 400 души продължават гасенето на големия горски пожар в община Белица, съобщиха от пресцентъра на МВР. През нощта в района са работили дежурни групи и развитието на пожара към селата е предотвратено.

Тази сутрин бяха подменени групите, които цяла нощ работиха по ограничаването на пожара в община Белица. Създадена беше необходимата организация и не беше допуснато огънят да навлезе в близките населени места.

Пожарът обхвана над 1000 декара в районите на селата Бабяк, Гълъбово и Лютово. След като се включи в гасенето и летателната техника, пожарът вече е низов.

Днес, още от 05.30 часа, на терена  работят над 400 човека  - пожарникари, работници от горското стопанство, военнослужещи и доброволци. Силите са разпределени по фронтовете на пожара, за да се спре развитието на огнената стихия се правят просеки от тежки верижни машини. В гасенето участват два хеликоптера.

Организацията и дейностите по овладяването на пожара се координират от щаб под ръководството на заместник-областния управител на Благоевград.

310 пожара погасиха през последното денонощие екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. 47 от тях са с материални загуби. Предпоставка за възникването на пожарите, особено на тези в горски територии, са изключително високите температури и човешката небрежност.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK