Два хеликоптера гасят пожарите в Пастра и Рила планина

снимка: infomreja.bg

Два хеликоптера се включиха в гасенето на пожарите край с. Пастра и Рила планина, съобщиха от пресцентъра на кюстендилската полиция.

Локализиран е пожарът в Рила планина, който възникна в района на местността “Илиина река” на 19 август. Гасителните действия продължават днес от екипи на ОУ ПБЗН Кюстендил, служители на Наационален парк “Рила”, на Горско стопанство и екип на РСПБЗН – Благоевград /70 души/. Пожарът се е развил на територия 120-150 дка в труднодостъпна високопланинска територия и е низов.

Пожарът, възникнал вчера землището на с. Пастра, е засегнал площ от 50-60 дка борова гора, развива се низово. От рано тази сутрин гасят 50 души пожарникари, горски служители и местно население. Причините за възникването  на пожара ще изяснява РУП - Рила.

Ликвидиран е пожарът, който възникна вчера около обяд и обхвана територия на на общините Бобошево и Кочериново. Той унищожи 200 дка овощни насаждения и 90 дка смесена гора. РУП - Дупница работи по установяване на причинителя на пожара.

Пожар, възникнал през нощта на 20 август  в къща с механа в  с. Овчарци, е  унищожил напълно дърводелска работилница с оборудването, етаж от къща с обзавеждането, стара къща и плевня. По потушаването на пожара са работили 3 противопожарни екипа на РСПБЗН - Дупница. Причините за възникването на пожара се изясняват.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимка: infomreja.bg
снимка: infomreja.bg
снимка: infomreja.bg
снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK