Дупнишки таланти с отличия от международния конкурс "Abanico" в София

Ивона Хаджийска

На 29 и 30 март се състоя Трети международен конкурс "Abanico" в град София за изпълнение на испански език. В него взеха участие 4-ма солисти на ВС"АртПоп" в Дупница. Диплом за отлично представяне получиха Ивона Хаджийска с изпълненията на "Hero" на Марая Кери и "Salvame" - RBD в трета възрастова група и Мартин Михалков в първа възрастова група за "Nosa, nosa" - Michel Telo и "This love" - Maroon 5.

Трети места заеха Виктория Дашова в четвърта възрастова група с "Listen"  на Бейонсе и "Je veux" – ZAZ и Виржиния Гребеничарска  в трета възрастова група с "Pour que tu m'aims encore" - Селин Дион и "Price tag" - Jessie J.

Условието на конкурса бе една от песните да е на романски език - френски, румънски, италиански, испански или португалски. В конкурса взеха участие над 350 деца от страната и чужбина.

Те бяха оценявани от 16 членно международно жури, в което личаха имената на Арман Гюкасян (Армения), който е президент на Кавказката Асоциация на Международните Фестивали, член на президиума на Световната Асоциация на фолклорните фестивали, съорганизатор на много международни конкурси в Европа и Азия, испанскят режисьор Aлмудена Лопес, Тони Алексовски (Македония) - музикант, композитор, международен съдия и Мартин Дегабриеле -директор на Международен Фестивал "Eurostars".

 

Виржиния Гребеничарска
Виктория Дашова
Мартин Михалков

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK