Дрога, оръжие и фалшиви документи откриха при спецакция в Кюстендил

снимки: ОД МВР - Кюстендил

Наркотични вещества, множество документи с неистинско съдържание, части от огнестрелрни оръжия и боеприпаси и части от скъпи автомобили са иззели служители на РУП - Кюстендил по време на проведена специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с разпространението на наркотични вещества и престъпления, свързани със застрахователни измами с лизингови автомобили.

По време на проведените полицейски действия са проверени 4 адреса – 2 в Кюстендил и по един в селата Рашка Гращица и Слокощица. Сред откритите и иззети вещи са различни по вид документи както на български език, така и на други езици, свързани с регистрация, собственост и прехвърляния на МПС, множество части от автомобили, различно по вид – сред тях са части от БМВ, Ауди, Сузуки, Хюндай.

Иззети са 9 печата на различни фирми и учреждения и нотариус, автомобилни ключове, талон за регистрация на автомобил, който е бил обявен за общодържавно издирване през 2010 г. При проведените обиски в с. Рашка Гращица - в близост до имота, са открити пликове с различни прахообразни вещества, общото им количество надхвърля 3.5 кг.

При направения полеви наркотест наркотичните вещества са реагирали на хероин, метамфетамин, барбитурат.  Открити са още части от лек автомобил – всички с идентификационни номера. В хода на операцията са задържани за по 24 ч четирима мъже – Р.В.,34 г., Р.А., 42 г., Д.Й.,35 г., и С.М., 27 г.Назначени са експертизи, работата по документиране на деянията продължава РУП Кюстендил.

 

 

снимки: ОД МВР - Кюстендил
снимки: ОД МВР - Кюстендил
снимки: ОД МВР - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK