Дрен се превърна в център на множество културни мероприятия

Снимка: Община Радомир

Начало на мероприятието бе поставено с музикално артистична програма

За първа година радомирското село Дрен се превърна в център на множество културни мероприятия, част от организираното събитие под надслов „Дренско лято 2021“. Всички жители и гости на селото имаха възможността да станат част от разнообразна програма за малки и големи през периода от 6ти до 21ви август.

Начало на мероприятието бе поставено с музикално артистична програма с изпълненията на Христина Маркова, „Елин Пелинови му работи“ на театър „Професор Енчо Халачев“ и певеца Юри Крумов. Специален гост на празника бе обичаният от всички Влади Въргала, който представи прожекция на българският игрален филм „Шменти Капели“. Детска театрална постановка „Трите прасенца“, творчески занимания с „ЕкоЕтноАрт“, детска дискотека с Бранко и Гери, много игри и лакомства бяха подготвени за всички малчугани, а те от своя страна озариха селото с детски смях и много настроение. Кулминация на „Дренско лято 2021“ в последната финална вечер дадоха изпълненията на Мими Иванова и Развигор Попов. За любителите на поезията гостува писателката Люба Александрова, а с виртуално участие се включиха Милена Димова, Наско Стефанов и Виктория Бешлийска. Виртуален музикален поздрав прозвуча и от Орлин Горанов. А изложба в парка показа творбите на талантливи млади художници. Водеща на цялата поредица от събития бе народната певица Спаска Десподска.

Организатори на събитието са Община Радомир, Кметът на село Дрен Пламен Рударски, НЧ „Благой Попов-1927“ и Нина Десподска, режисьор и основател на Център за занаяти „Егрека“ с. Дрен. Цялостното събитие се проведе под патронажа на Пламен Алексиев-Кмет на община Радомир.

„Идеята за събитието се зароди още преди година, но създалата се епидемична обстановка не позволи реализирането му. Тази година обединихме всички идеи и за първи път създадохме „Дренско лято 2021“, което се превърна в истински празник за всички жители и гости на село Дрен. Вярвам, че ще се превърне в традиция, защото Дрен винаги е бил културно средище, а основна цел на поредицата от мероприятия е да припомним корените си и възродим културния живот на селото и региона“, сподели Пламен Рударски.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//