Дянков отпуска 3 милиона за спортната зала в Гоце Делчев

снимка: infomreja.bg, архив

Депутатът Георги Андонов и кметът на община Гоце Делчев на проведена преди дни среща с финансовия министър Симеон Дянков са получили уверението, че финансирането за довършването на спортната зала в Гоце Делчев е подсигурено.

Община Гоце Делчев ще получи за спортната зала целева държавна помощ от 3 милиона лева, която ще бъде гласувана до края на този месец. До края на ноември ще бъде гласувана и останалата част от парите за ремонта на стадиона в Гоце Делчев, е уверил кмета Мосов и депутата Андонов министърът на финансите Симеон Дянков.

„Така строителството на спортната зала, с което преминаха няколко предизборни кампании на кметове и политици, в това число и моята, ще започне още през първите месеци на 2013 г.“, съобщи депутатът Георги Андонов.

Старите планове ще бъдат актуализирани и осъвременени според сегашните изисквания. Строителството на хотелската част от проекта към спортното съоръжение обаче отпада като ангажимент на държавата, ако община Гоце Делчев осигури собствено финансиране може да изпълни и тази част от проекта, са се договорили на срещата министър Дянков, Георги Андонов и Владимир Москов.

Проектът предвижда изграждане на модерна многофункционална спортна зала с 1300 места, която трябва да бъде завършена до средата на следващата година.

Спортното съоръжение ще отговаря на всички съвременни изисквания. Половината от средствата, предвидени за строителството след актуализацията на проекта, се очаква да бъдат вложени в дейности, които осигуряват пожарната безопасност на съоръжението.

В спортната зала ще бъдат изнесени дейностите на всички спортни клубове в града, ще има възможности и за провеждане на състезания и други спортни мероприятия.

Жителите на Гоце Делчев, подрастващите и спортистите от региона ни са иключително активни и заслужават да имат своите съвременни и модерни спортни съоръжения, заяви още Георги Андонов.

 

КОМЕНТАРИ

ПОПРАВКА22:49 - 14.11.2012
НЕ ДЯНКОВ ОТПУСКА ПАРИТЕ,ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ ОТ ДАНЪЦИ.ДЯНКОВ Е ЕДИН СЛУЖИТЕЛ,КОЙТО СМЕ НАЗНАЧИЛИ!
хаха00:06 - 13.11.2012
не е андонов давидов е репортера
JFK21:42 - 12.11.2012
Там ли е мястото на тази спортна зала? Като паркират 20коли и ул. Дунав се задръства. Толкова ли няма място на Текето, та я наблъскаха там
niks17:54 - 12.11.2012
Абе тоя гошко андонов да не е станал ваш репортер само глупости пише

FACEBOOK