Дядо Коледа замени играчките с плодове в забавачките в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Дядо Коледа замени играчките с торбичка с плодове в детските градини и ясли. Причината е, че кметът на града Петър Паунов е забранил да се събират пари от родителите на малчуганите.

“Дори някои майки и бащи да искат децата им да получат подаръци в детската градина, това не може да стане, тъй като ни е забранено да събираме пари. Дейността на детските заведения може да се подпомагат само от дарения на родители, които имат желание и възможност", обясниха от местна забавачка.

Така от тази година рекетът в детските градини и ясли е строго забранен и всяко дете ще получи от белобрадия старец торбичка с плодове. Средствата за коледните подаръци са осигурени от Общината, за да няма разделение между децата.

“Представете си, че един родител може да купи играчка на детето си за 150 лв., а друг - за 15 лв. Кметът Петър Паунов е взел това решение, за да не се чувства различното финансово състояние на родителите", коментираха детски педагози от Кюстендил, които одобряват разпореждането на градоначалника.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK