Дядо Коледа и кметът на Белица дават старт на празничната зимна програма

Снимка: Община Белица

С концерт на Коледа всички беличани се веселят

Белица посреща коледно-новогодишните празници с цветна украса и богата културна програма.

Празниците започват още на 4 декември, в 17.30 ч. като в центъра ще бъдат запалени светлините на коледната елха от кмета на общината.

На специалната церемония ще присъстват Дядо Коледа и Снежанка, женска фолклорна група и танцова фолклорна формация при НЧ “Георги Тодоров 1885“ и СУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Коледен базар на местните производители на сувенири от работилницата за традиционни занаяти „Планински знаци“ ще са на разположение за всички присъстващи.

Къщичката на Дядо Коледа ще намерите под елхата. В нея всеки ще има възможност да постави своите вълшебни пожелания. Най-добрите ще бъдат прочетени от Дядо Коледа на концерт навръх Коледа.

От 5 до 18 декември в туристическия информационен център ще има работилница за производство на сурвачки и сувенири за коледно-новогодишна украса с ръководител Вера Андреева. Участват учениците от двете средни училища в Белица.

От 18 до 25 декември ще се състои коледно-новогодишният базар на местните производители на сувенири от Работилница за традиционни занаяти „Планински знаци“ и Социални услуги.

Отново от 18 до 22 декември се провежда конкурс за най-красива коледна елха – с участието на ученици от 1 до 4 клас и от 5 до 7 клас на СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Коледните елхи са осигурени безвъзмездно от ТП „ДГС Белица“ с директор Иван Бакъшов и ще бъдат предварително разположени в центъра на града.

На Коледа, в 11.00 ч. на сцена пред читалището ще бъде изнесен концерт с участието на Фолклорен ансамбъл и танцови групи при НЧ “Георги Тодоров 1885“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK