ДПС в Гоце Делчев не приема преференциите на трима свои общински съветници , заменят ги с поредните в листата

Джалил Бошнак, снимка: infomreja.bg, архив

Трима общински съветници от ДПС, избрани с преферевнции, са на път да се разминат с новия Общински съвет в Гоце Делчев. Това са Ибрахим Аян, Мехмед Кесаджи и Исмаил Джинжи. Те ще трябва да се откажат от тях според решение на ЦОП и Областния съвет на ДПС, което забранява използването на преференциалният вот и затова няма да признае избраните по този начин.

Така, вместо предпочетените от избирателите общински съветници Ибрахим Аян, Мехмед Кесаджи и Исмаил Джинджи, в новия паламент в Гоце Делчев ще влязат общинският лидер Сайди Чолак, бившият заместник-председател на предходния Общински съвет Джелил Бошнак и Хюсеин Зърбаш.

За предприетите вътрешно-партийни рокади е уведомонено централното ръководство на ДПС и ЦИК, които трябва да се произнесат по казуса до 9 ноември, за когато е насрочено първото заседание и полагането на клетва на новоизбраните общински съветници и кметове.

Предполага се, че подобен проблем може да възникне и в общините Гърмен и Сатовча.

В пълно противоречие с тези правила, депутатите от ДПС бяха сред мнозинството народни представители, които приеха Изборния кодекс на Мая Манолова, според който се даде ход на преференциалния вот по време на избори.

 

КОМЕНТАРИ

12315:49 - 10.11.2015
Тъй нареченият доктор е най- големият Помияр.
шшшш22:42 - 06.11.2015
ИСКАМЕ НОВИ ХОРА ОТ КОРНИЦА В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ. ДОКТОРА ДА СИ ГЛЕДА БОЛНИТЕ НЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПОЛИТИКА. МАХАЙ СЕ НЕ РАЗБРА ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ ЧЕ СИ НЕЖАЛАН ОТ ХОРАТА.
Димитър04:51 - 06.11.2015
Та нали затова са тези преференции - да гласуват хората за личност, а не за партия! Във всяка една партия има личности, има и мърша! Неспазването на преференциалния вот е нарушение на закона и не трябва да бъде допуснато! Щом хората са гласували за Аян, Кесаджи и Джинджи, в местния парламент ще влязат те, а не боклуците, които никой не иска!
toto222:58 - 05.11.2015
А, кажете му на Аврама как се прави тая работа - с предварителни декларации, а не кат него- на честна дума с ГЕРБ?! Гледай сега ОбС през крив макарон и... виж разберете се там с жена ти кой не е гласувал, че от ваща къща един глас не излява.

FACEBOOK