ДПС в Дебрен номинира Минка Капитанова, Ахмед Башев и Сабри Асипов за кандидат-кмет на Гърмен

снимка: infomreja.bg, архив

Три кандидатури са издигнати снощи на събрание в село Дебрен за номиниране на кандидати за кметове от ДПС в община Гърмен. Те са на настоящия кмет Минка Капитанова, Сабри Асипов ибившият управник и ексдепутат Ахмед Башев, който е бил предложен от лидера на младежката организация на ДПС в Гърмен Ружди Мазъл. 

Според партийния устав на делегатските събрания се допускат само персонални номинации, без каквото и да е гласуване.

Междувременно стана ясно, че на събранието е бил дискутиран и въпросът за членството на Минка Капитанова в ДПС.

Решението за изключването й е било взето преди повече от година от Общинския съвет на ДПС в Гърмен. 

Тя е депозирала жалба възражение в ревизионната комисия на ДПС, която обаче и до момента мълчи и не дава отговор на структурите си в Гърменско по казуса. В същото време от Централния съвет на партията редовно изпращали покани като редови член и кмет от ДПС за участия в заседания и форуми.

В тази връзка членовете на ДПС в Гърменско тълкуват деликатното поведение на централното си ръководство за изключването на Минка Капитанова и останалите общински и местни председатели като мълчалив отказ и явно дистанциране от протоколи, съдържащи отлюспвания и изключване на лидери и членове, още по-малко на кметове от ДПС.

"Минка Капитанова наистина е изключена от Общинския съвет на ДПС в Гърмен и по тази причина не може да бъде номинирана за кандидат-кмет", заяви пред ИНФОМРЕЖА Ведат Хюсеин. 

"До произнасянето на ревизионната комисия аз продължавам да бъда член на ДПС. Но и да не бях, по устав могат да бъдат номинирани и симпатизанти на партията, а не само членове", коментира пред наш репортер Капитанова.

Събранията на ДПС за номиниране на кандидати за кметове на община Гърмен са на финал.

Тази вечер предстои да бъде проведено последното събрание - в село Долно Дряново.

До 16 август протоколите с номинираните трябва да бъдат предадени в Областния съвет на ДПС, който от своя страна да ги изпрати в централата за утвърждаване на кандидат-кмет на община Гърмен.

 

КОМЕНТАРИ

313122:19 - 07.08.2015
bravo HODJA tisi pak na vlast allah dati pomaga
303015:33 - 07.08.2015
ako v drenovo e ymrelia pet godini 6a e kmet samo na bika. Toi be6e kmet i kakvo otkrade na tiklarite parite i parite ot vodata.HODJATA E NOMER 1
непознат13:26 - 07.08.2015
За Долно Дряново питам за кмет на селото, а не за общински. Не вярвам брадатия да иска на селото, той се цели по върховете. Рахим Арнаудов-също.
Ааао09:29 - 07.08.2015
Може ама 2013г тя в абланица няма как да спечели с помощта на В.Амзов .защо ли защото е умряла за народа тя самата знае че вече нищо не става от нея дори и семейство да си създаде тя е наказана от Алах

FACEBOOK