ДПС си избира нов лидер, посрещнаха Доган на крака и с бурни аплодисменти

Снимка: Булфото

ДПС се събра днес на деветата си Национална конференция в зала 3 на НДК. Очаква се партията да избере своят нов лидер след като бившият – Лютви Местан, беше изгонен от поста на Бъдни вечер. 

25 минути след обявения начален час на конференцията в залата влезе почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Цялата зала го посрещна на крака и с бурни ръкопляскания, a работата започна веднага след като Доган пристигна. 

Доган седна в ложата за гости и засега няма информация дали ще говори от трибуната или ще го направи в закритата част на конференцията, която протича при засилени мерки за сигурност, отбелязва Нова ТВ. 

Депутатът Делян Пеевски към този момент не присъства на партийната конференция. 

Ахмед Доган не се е появявал в публичното пространство от януари 2013 г. Тогава отново в същата зала 3 на НДК, където се провеждаше партийна конференция на ДПС, по време на неговото слово, той беше нападнат с газов пистолет от Октай Енимехмедов. 

През 2013 г. основателят и лидерът на партията Ахмед Доган ни даде един много силен урок по демокрация, но и постави на изпитание зрелостта ни на демократична и либерална партия. Това заяви един от тримата съпредседатели на движението Мустафа Карадайъ в отчетен доклад. 

„За оперативен председател беше предложен изявен парламентарист и добър оратор, който да развие либералния си код в ДПС като кауза, визионерския си усет, диалогичността в партията и с другите политически сили, преценката си на различните ситуации и най-вече да бъде колективен играч“, отбеляза той.

„Но вместо оперативно ръководство на партията на база колективни решения, беше направен опит за подмяна на ДПС. Това доведе до политическата необходимост за преждевременната му смяна“, припомни Карадайъ. 

„Българският етнически модел е стратегическа инвестиция, Европа тепърва ще го оценява“, това се казва в приветствието на почетния председател на ДПС Ахмед Доган към 9-та национална конференция на партията, която се провежда в зала 3 на НДК. Въпреки че Доган присъства на форума, приветствието му бе прочетено от евродепутата Филиз Хюсменова. 

„Пазете и възпроизвеждайте този политически капитал! Силата на единството и заедността ще ви трябва, за да овладеете основните предизвикателства, които ви предстоят. В политиката нищо не се дава даром. Пожелавам ви да владеете силата на заедността. Да бъдете търпеливи, но не до степен да губите свободата си. Бъдете силни! Обичам ви, винаги ваш Ахмед Доган!”, се казва още в изявлението на Доган.

До избора на нов председател се стигна след събитията от Бъдни вечер, когато Лютви Местан беше изключен от ДПС, а беше изключен именно заради отношението на Местан към южната ни съседка.

 

КОМЕНТАРИ

Do DO Ribaneca21:46 - 24.04.2016
Народа не си е продал титюна те ми правят делегации , на кой му пука за тоя Доган бе тъпак ? За к'ва минка ми говориш , много си задръстен !
22218:10 - 24.04.2016
Минка,грозната муцуна да си мълчи,купиха и изборите Абланишките помаци,за да диктуват парада вместо нея,Гърмен си мисли ,че те диктуват парада,ноооо не...Помачетата каквото кажат това е,иначе по некадърно същество от Минка не може да има,2 думи на кръст не може да каже...Тъпо същество долнопробно,тръгнала да прави политика,където хал-хабер си няма от това,фани си намери един глупак,семейство да създадеш,за деца си изпуснала вече влака,дърта свинка.....Пари крадеш ,ама няма кой да ти ги яде ...
11117:48 - 24.04.2016
дпс е най жестокия комунистически сателит, просто руски ботуш,всички помашки копелдаци който събаряха джамий, чупеха надгробните камъни и сменяха имената сега са ръководители на дпс и водят обратна политика,налагат с диктатура на мюсулманите ,,ТУРСКО-ЕТНИЧЕСКО САМОСЪЗНАНИЕ"",преследват до смърт онези който се чувстват българи,за съжаление гяурите не ги подкрепят а ги оставят в ръцете на радикалните ислямисти като арсо- манов.
до рибново17:11 - 24.04.2016
Ти не си рибново,ти си МинкаКапитанова или Али господев или р.ходжа или някой друг боклук.

FACEBOOK