ДПС: Пътят е ясен – да седнем на масата на преговорите

Снимка: ДПС, архив

Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ

Пътят е ясен – да седнем на масата на преговорите.

Това заяви Мустафа Карадайъ, който произнесе слово като представител на ПП ДПС пред депутатите от новото 48-ото Народно събрание.

Днес е време за анализи и планове. Трябва да признаем, че изборите произведоха сходна конструкция на парламента, но народът не овласти никого да състави сам правителство. Народът предпостави диалог.

За пореден път се видя, че уроците не са научени. Политиците водеха кампания на омраза и разделение. Не се пое път към диалога. Липсата на диалог е основен белег през последните години на управление. Това е проблем като цяло в общуването днес.

Днес трябва да решим проблема с липсата на диалог. Отговорността е на всички. Лесно е да се каже, че избирателите са избрали да си в опозиция. Избирателите са ни отредили място, за да се справяме с кризите.

От ДПС сме честни пред себе си и избирателите си! Доказали сме, че можем да мислим дългосрочно. Това е решение да се търсят компромиси.

Ако партиите не си дадем сметка за опасностите пред страната ни и нямаме диалог, рискуваме бъдещето на България. Отговорността ни като политици трябва да е на ниво, да се справим заедно. Ние сме в нов разломен момент. Ако днес не сме отговорни, утре може да е късно.

Трябва страната ни да продължи евроатлантическото си развитие и нямаме друга алтернатива. Ние сме членове на НАТО и ЕС. Пътят е ясен – да седнем на масата на преговорите. Призоваваме за това всички!

Лесно е да правиш черен образа на парламента. Ние можем да кажем, че за 12 години ДПС беше единствена опозиция на ГЕРБ. Ние не искаме да сме с ГЕРБ, не искаме да сме с управлявалите през последната година и поливна.

Едните репресираха нашите избиратели, а следващите газеха закони и правила, рушиха държавността. Те окрадоха парите на всички ни, направиха длъжници за поколения напред.

Можем да кажем това, но няма да го правим, защото политиката е отговорност и изпитание, избори в името на хората!

Ние сме избрани от народа с ясно поръчение – да положим усилия за съставяне на кабинет без омраза.

Готови сме за диалог с всички. Президентът трябва преди първия указ да бъде обединител на нацията и да проведе консултации за парламентарно мнозинство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK