ДПС при Радев: Предсрочни избори ще има, но какво правим дотогава?!

Снимка: Президентство

Консултациите при президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова

Вие как виждате вашата роля на вашата партия за излизане от тази криза? Каква е вашата рецепта за намиране на диалог, на консенсус, необходимите стъпки, които трябва да бъдат извървения така, че да не продължим задълбочаването на тези кризи в един период, в който няма да има парламент, ако отидем на избори?

Тези въпроси отправи президента Радев в третите по ред за деня консултации с ПП ДПС.

Лидерът на партията Мустафа Карадайъ отговори:

Наистина намираме се в една и политическа криза освен всичките други кризи, и социална, и икономическа, и здравна, криза се задава - инфлацията галопира, енергийна криза вече е факт и е налична, така че в тази кризисна ситуация, в която се намира страната, вече имаме и политическа криза, но ние още април месец заявихме, че формулата за съставянето на мнозинство в Народното събрание и сегашната власт, която е в оставка, е грешна. И политическата логика диктува тази власт, която е основана на омразата, противопоставянето, разделението и реваншизма, няма как да издържи и тя ще падне рано или късно.

Ние още тогава казахме, че предстоят предсрочни избори, но ние сме отговорна политическа партия със скромния 32-годишен опит в българския политически живот. Последните 32 години в демократична България и в такива кризисни ситуации винаги ДПС е играела своята основна отговорна роля. Ние заявихме, че за да бъде променена формулата, по която се конструират изобщо процесите в политическия терен, са нужни предсрочни избори, нужна е нова основа, за да има нова къща. Предишната основа задава грешен модел, но докато се стигне до предсрочните избори, много е важно какво има да се прави и ние имаме отговорност. Ние не бягаме от нашата отговорност, така че предсрочни избори ще има, но въпросът е кога и какво правим до предсрочните избори. Много е важно тези въпроси да бъдат много сериозно и отговорно обсъдени!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK