ДПС иска касиране на местния вот в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

ДПС в Кюстендил депозира жалба за изборните резултати в града. Местният партиен лидер Емил Венев внесе жалба за оспорване резултата от шестте секции, в които на първия тур гласуваха ромите при местния вот. Основанията, според него, са в това, че броят на недействителните бюлетини в секциите, в които гласували мургавите избиратели, е  висок - 362, т.е. над 10 %. Бюлетини са декласирани заради уголемен или къс хикс в квадратчетата. Освен това не допускали застъпниците да контролират отчитането на вота, имало манипулации с отделни гласоподаватели от кв. "Изток".

ДПС имаше кандидат за кмет на общината - Вергил Илиев, който взе едва 651 гласа, или 2,22%. Такъв е резултатът и на ДПС-листата за общинските съветници. За едно съветническо място обаче бяха необходими поне 780 гласа. Междувременно стана ясно, че Административният съд ще проведе заседание по жалба на БСП за касиране на изборите за общински съветници в Кюстендил на 9 ноември.

Всички жалби, оспорващи изборния резултат, подадени от ДПС, Асен Динчев и Ангел Иванов ще бъдат в едно дело. Жалби за касиране на изборите има на много места в областта. Такива има подадени за Дупница, Кочериново и Рила.

 

КОМЕНТАРИ

ех10:03 - 17.11.2011
Този Венев навсякъде си вре носа що не се скриеш и да не се показваш вече не те ли е срам Къде в Кюстендил ДПС мерзост
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK