ДПС и ГЕРБ в битка за Гърмен, останалите партии се отказаха

снимка: infomreja.bg, архив

Само двама кандидати се регистрираха за участие в частичния вот за кмет на община Гърмен до крайния срок, който изтече в 17 часа днес, съобщи за „ИНФОМРЕЖА“ председателят на Общинската избирателна комисия Иво Зойков.

Така от далите заявка за участие 9 партии в изборната надпревара ще се включат само ДПС и ГЕРБ.

Минка Капитанова е фаворитът на Движението за права и свободи. Нейната кандидатура е одобрена от Централния съвет на ДПС след дълга и оспорвана битка на лобита, тъй като и двамата излъчени кандидати - Минка Капитанова и Галип Мисирков, събраха почти равен брой номинации.

В крайна сметка се оказва, че е надделяло лобито на бившия кмет и настоящ депутат Ахмед Башев именно Капитанова да е кандидатът на ДПС за частичните избори на 29 септември.

И двамата кандидати на ДПС бяха номинирани от местните структури, които през миналия месец проведоха събрания и ги предложиха за одобрение пред Областния и Централния съвет на ДПС.

Пред „ИНФОМРЕЖА" Галип Мисирков заяви, че няма да се кандидатира нито като независим, нито като кандидат от друга партия и с нови сили ще се яви на редовните избори през 2015 година.

Рамо на кандидатурата на ДПС ще даде коалиционният партньор БСП. Въпреки че столетницата се регистрира за участие в изборите, не издигна свой кандидат, за да не се разпиляват гласовете и така да помогне на ДПС да спечели вота.

Опонентът на Минка Капитанова е Верхат Ислямов от ПП ГЕРБ. Той бе първият кандидат с регистрация в Общинската избиратела комисия. Ислямов е от село Дебрен и е сред основателите на структурата на ГЕРБ в общината. Той е бивш помощник-директор на училището в родното му село. В момента е общински съветник в местния парламент в Гърмен.

 

КОМЕНТАРИ

А14:47 - 02.09.2013
БОЙКОТ
Башев14:46 - 02.09.2013
Отново ще ви оправя ката проститутки! Ще ви платя и ще ви оправя! Глупаци!
реален19:42 - 01.09.2013
Г-н Башев, вие като знаещ и можещ политик защо пречите в община Гърмен да застане на вашето място достойна и авторитетна личност. Какво ви спира?
do realen04:13 - 01.09.2013
Prav si realen Galip beshe nai - dostoen za kmet !!!

FACEBOOK