Доставиха бюлетините за местния вот в област Кюстендил

Снимки: ОА - Кюстендил

123 875 броя бюлетини за избор на кметове на общини пристигнаха

Доставиха бюлетините за местния вот в област Кюстендил.

123 875 броя бюлетини за избор на кметове на общини пристигнаха в област Кюстендил за местния вот на 29 октомври. Същият брой бюлетини бяха доставени и за избор на общински съветници по места. Отделно от тях, 30 230 е броят на бюлетините за кметове на кметства, които днес приеха упълномощени представители в Областна администрация - Кюстендил. Получаването, превозването и доставянето на бюлетините премина при засилена полицейска охрана и под контрола на общинските избирателни комисии. 

Областният управител инж. Александър Пандурски припомни, че броят на секциите в 9-те общини от областта е 291. “В 166 от тях гражданите могат да подадат своя вот и машинно, и на хартия. Останалите 125 секции са с хартиено гласуване”, уточни областният управител. 

Пандурски посочи, че 12 са подвижните избирателни секции и за първи път има такъв голям брой. С изключение на Трекляно и Кочериново подвижни секции има във всички други общини. 

Областният управител увери, че институциите, ангажирани с изборния процес, работят в синхрон.

“В събота получихме видеорегистраторите за записване на изборния ден. Има изготвен график за раздаване на бюлетините по общини. В сряда предстои да бъдат раздадени”, каза още областният управител. 

“Очакваме спокойно и нормално провеждане на изборите. Да се надяваме и изборният ден да протече така”, заяви инж. Пандурски.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK