Доналд Тръмп напусна за последно Белия дом като президент

Снимка: ЕПА

Той е оставил писмо на Джо Байдън преди да напусне Овалния кабинет за последен път

Доналд Тръмп напусна за последен път Белия дом като президент.

Тръмп излезе от имението на изпълнителната власт на Южната поляна малко преди 8:15 часа сутринта местно време, придружен от първата дама Мелания Тръмп.

Той направи няколко кратки коментара, надвиквайки моторите на чакащия го хеликоптер, заявявайки, че да бъде президент е "честта на живота му" и каза "благодаря" на насъбралата се преса.

Тръмп заяви, че просто иска да "каже довиждане" и "обичам американския народ". CNN съобщава, че е добавил: "Това няма да е дълго сбогом."

Доналд Тръмп за последен път се качи на Marine One като президент. Хеликоптерът го откара на Joint Base Andrews, където той държа последната си реч. След това се качи на Air Force One.

"Да бъда вашата първа дама беше най-голямата ми чест. Благодаря ви за вашата любов и подкрепа. Ще бъдете в моите мисли и молитви. Бог да ви благослови всички. Бог да благослови вашите семейства. И Бог да благослови тази красива нация. Благодаря ви", каза Мелания Тръмп.

В заключителното си слово като президент Доналд Тръмп обеща "винаги да се бори" и пожела на идващата администрация на Байдън "голям късмет".

"Вие сте невероятни хора. Това е страхотна, страхотна държава. За мен беше най-голямата чест и привилегия да бъда ваш президент", каза Тръмп пред семейството и персонала си.

"Винаги ще се боря за вас. Ще гледам. Ще слушам и ще ви кажа, че бъдещето на тази държава никога не е било по-добро. Пожелавам на новата администрация голям късмет и голям успех. Мисля, че ще имат голям успех. Те имат основата да направят нещо наистина грандиозно", добави Тръмп.

Той също така благодари на вицепрезидента Майк Пенс, втората дама Карън Пенс и конгреса.

Тръмп ще бъде във Флорида, когато новоизбраният президент Джо Байдън и новоизбраният вицепрезидент Камала Харис полагат клетва по обяд. В този момент той вече няма да бъде президент.

Доналд Тръмп е оставил писмо на Джо Байдън преди да напусне Овалния кабинет за последен път. Това съобщи говорител на Белия дом от администрацията на милиардера, пише "Гардиън". Тази традиция е още от управлението на Роналд Рейгън.

Писмото трябва да остане лично, но често съдържанието му се появява в медиите.

Когато Барак Обама напусна властта през 2015 г., той остави писмо на Тръмп. Същото направи и Джордж У.Буш през 2009 г., когато остави писмо на Обама. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK