Домът за хора с увреждания в Долно Драглище отпразнува 50-ия си юбилей

снимки: Община Разлог

Домът за възрастни хора с физически увреждания „Св. Пантелеймон” в село Долно Драглище, община Разлог, отпразнува своя 50-ти рожден ден. Юбилеят бе отбелязан с голяма торта, много танци, песни и усмивки на домуващите и на гостите.

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и директорът на дома Лилия Алтънина отправиха поздрав към всички присъстващи. Лилия Алтънина сподели, че ръководството на общината винаги е съпричастно с проблемите и нуждите на дома за подобряване качеството на социалната услуга.

По време на тържественото отбелязване на юбилея потребителите от ДВФУ в Долно Драглище показаха своите таланти. Пенка Маркова от защитеното жилище към дома се изяви като истински певица. Благой Войов и Костадин Тончев от дома също се включиха в програмата и показаха певчески талант.

Поздрав към всички служители и потребители на дома и към гостите изпълни певческа група „Разложки напеви” към НЧ „15 септември 1903-1909г.” - Разлог, целодневна детска градина в село Долно Драглище, Николай Захариев и Илия Луков.

„Това сме ние, българските хора, с колички или патерици в ръка, или с тъмни очила. И ние сме като всички останали, подайте ни своята ръка и ни подкрепяйте”, каза Нина от ДВФУ, която бе и водеща на празника.

Отношението ни към хората с увреждания показва доколко едно общество е зряло, каза инж. Герчев.

Община Разлог има своите традиции за предоставяне на социални услуги. Домът за възрастни с физически увреждания е открит през 1963 г. като Дом за лежащо болни.

За 50-годишния си период на съществуване в Дома за възрастни хора с физически увреждания „Св. Пантелеймон” –с. Долно Драглище, община Разлог, са работили десетки хора. Всички те със своя труд, умения и знание са допринесли за изграждането и развитието на социализираната институция.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//