Домашно насилие и към дете! Насилник влиза в затвора, бил сина си и неговата майка

Снимка: Infomreja.bg

Той се заканил с убийство на майката на пострадалата жена, както и нападнал 67-годишния й баща

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив е осъден И.И., на 46 г. Той е признат за виновен за това, че на 20.08.2021 г., в Пловдив, в условията на домашно насилие е причинил лека телесна повреда на 43-годишна жена, с която живеел на съпружески начала, изразяваща се в наранявания, довели до причиняване на болка и страдание, съобщават от държавното обвинение.

И.И. е осъден и за това, че на 19.08.2021 г., в Пловдив, в условията на домашно насилие причинил лека телесна повреда на 11-годишно момче, негов син, изразяваща се в контузия по тялото, довело до причиняване на болка. И.И. е осъден и за това, че на 13.08.2021 г., в Пловдив, се заканил с убийство на 68-годишна жена, както и за това, че на 20.08.2021 г., в гр. Пловдив, в обществена сграда извършил хулигански действия, като нападнал 67-годишен мъж и му нанесъл удари.

Районен съд-Пловдив е осъдил И.И. на 2 години лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим на изтърпяване.  Той не е бил осъждан до момента. 

По делото е установено, че пострадали от домашно насилие са били 43-годишната жена, с която И.И. живеел на съпружески начала, и техният син – 11-годишно момче. С постановление на съда бил определен режим на срещи на И.И. със сина му, които трябвало да се осъществяват в присъствието на служител от отдел „Закрила на детето“ – Пловдив.

Той посещавал училището на малолетното дете, упражнявал психическо насилие спрямо него, като го обиждал. В условията на домашно насилие И.И. нанесъл телесни повреди на майката и детето.

Той се заканил с убийство на майката на пострадалата жена, както и нападнал 67-годишния й баща. Заради системно упражнявания тормоз 43-годишната жена е била настанена и е прекарала близо 2 години в Кризисен център за защита на жертви от домашно насилие.  

Присъдата на Районен съд-Пловдив подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//