Доган не дойде на партийния форум, изпрати слово: Пеевски е феномен!

Снимка: БГНЕС

На форума пред журналистите застана Делян Пеевски

Почетният председател на ДПС - Ахмед Доган не се показа пред медиите за протоколите кадри в началото на партийния форум, организиран днес.

На форума пред журналистите застана председателят на парламентарната група на Движението Делян Пеевски.

"Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи." Това заявява почетният председател на ДПС Ахмед Доган в словото си към членовете на Централния съвет, разпространен от пресцентъра на партията.

В словото си Доган посочва:

"Изненадващата оставка на г-н Мустафа Карадайъ явно си има предистория и развитие. В случая само искам да отбележа, че той има неоспорими заслуги за утвърждаването на ДПС. В него е вложена 30-годишна инвестиция, която, надявам се, да му помогне и в следващата страница на неговия живот. Не съм допускал през последните 11 години, че ще ми се наложи да се върна в оперативната политика. Това за мен е екзистенциална тежест, която в определен смисъл обърква личното ми битие. Връщам се не по своя воля, а по политическа необходимост. Неуместно е този факт да се свързва с геополитическите конфигурации на Балканите, Кавказ и Близкия изток. Не се възприемам и като самодостатъчен политически субект и визионер, който може да предначертае пътя ни към Шенген и постигането на средните европейски стандарти на живот."

"Единствената ми мотивация да бъда сред вас е актуалното състояние и бъдещото развитие на партия "Движение за права и свободи". ДПС е моя съдба, за сетен път се убеждавам, че човек не може да се освободи от повика за помощ на своите творения", заявява още Доган.

Подадох оставка като председател на ДПС непосредствено преди ЦС и НК, за да е ясно, че аз не съм кандидат за председател на партията за следващия мандат, да има достатъчно време за сериозен дебат за бъдещето на партията, както и достатъчно време за подготовка на евентуалните кандидати за председател на партията.
Благодаря на всеки един от вас за всичко, което преживяхме през този период. Благодаря ви за доверието! Благодаря Ви, г-н Доган, за всичко! Службата за и в името на ДПС е и привилегия, и огромна отговорност. Винаги съм се отнасял с огромна отговорност.
И на финал искам да се извиня на всеки един поотделно и на ЦС като цяло, ако не съм покрил неговите очаквания като председател и като човек.

Това обяви Мустафа Карадайъ в профила си във Фейсбук.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK