Доброволци се срещнаха със заместник-кметовете в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Присъстваха 14 доброволци

Членове на доброволното формирование към община Благоевград се срещнаха днес със заместник-кмета по обществен ред, сигурност и спорт Любен Милев и заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности инж. Василиса Павлова. Втората среща на доброволното формирование с ръководния екип на Община Благоевград се състоя от 16,30 часа в зала „22 септември“ при засилени противоепидемични мерки, във връзка с извънредното положение в страната.
 
Присъстваха 14 доброволци, които заявиха желание да останат членове във формированието заедно с определения от тях координатор - Явор Хаджиев.
Доброволното формирование „Георги Измирлиев - Македончето“ за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари, извънредни ситуации, отстраняване на последиците от тях и подпомагане на Единната спасителна система на територията на Община Благоевград през 2020 година ще бъде с численост 30 души, обяви заместник-кметът Любен Милев.
 
Съставът на доброволното формирование, което е създадено през 2015 година се актуализира с нови попълнения. Доброволците от формированието трябва да представят в Община Благоевград до 08 май 2020 година, необходимите документи, съгласно действащата нормативна уредба - медицинска свидетелство за здравословното състояние, свидетелство за съдимост и медицински документ от Центъра за психично здраве във връзка със сключването на застраховка.
 
Предстои оборудване на всички членове на доброволното формирование, както и обучение от специалисти за действие при овладяване на бедствия.
Всички досегашни членове на доброволното формирование, които се отказват, трябва да подадат писмено заявление в деловодството на община Благоевград.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK