Добро дело! Мъж от Белица намери изгубена дамска чанта на студентка от ЮЗУ, предаде я на кмета

Снимка: Община Белица

Добро дело! Ради Неделчев от Белица намери изгубена дамска чанта и я предаде на кмета на общината - Радослав Ревански.

Рано тази сутрин 27-годишният мъж, който е от ромски произход, открил изгубената вещ в района на автогарата. Оказало се, че чантата е на девойка от село Лютово - студентка в ЮЗУ "Неофит Рилски".

В чантата имало портмоне с голяма сума пари, лични документи, пропуск за студентско общежитие...

Без да се замисля, Ради Неделчев се отправил към общинската администрация и предал дамската чанта на кмета Радослав Ревански.

Той е семеен, с дъщеря. Споделил пред градоначалника: "Поставих се на мястото на момичето. Ако един ден моята дъщеря си загуби чантата, как ще се чувства..."

Градоначалникът Ревански изказа огромната си благодарност към честния мъж за извършената от него благородна постъпка.

"Затова обичам хората от ромската общност в Белица, защото са кротки, работливи и почтени", коментира Ревански, който добави, че доброто дело истински го е трогнало и го е заредило с положителни емоции в началото на новата седмица.

"Всеки отговаря за постъпките си, не трябва винаги да заклеймяваме циганите и да насаждаме омраза. Не може един човек да носи кръста на всички", категоричен бе кметът на Белица.

 

КОМЕНТАРИ

шшт10:07 - 15.01.2019
.....аз откога ви разправям, че тоя е циркаджия с евтини номера... ...много прост народ, много лесно се връзва..
SS16:54 - 14.01.2019
Хаххахахаах миналата година един беше да се извинява че е откраднал нещо, Тая година изгубени вещи.КМЕТЕ сменете пиесата, тоя театър го гледахме.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK