Добринище отбеляза своя празник и 115 г. от Независимосттана България

Снимка: Община Банско

В църквата „Успение на Пресвета Богородица“ бе отслужен водосвет

С богата програма Добринище отбеляза своя празник и 115 години от Независимостта на България. Денят започна с водосвет за здраве и благополучие на целия град, който бе отслужен в църква „Успение на Пресвета Богородица". На службата присъстваха кметът Петър Галчев, служители към кметството и граждани.

По традиция всяка година страстта към футбола събра на едно място малчугани от три отбора от Добринище и региона, които се включиха в оспорвана игра и заслужиха своите награди. Получи се добра игра, децата показаха спортен дух и техника. Заслужено бяха наградени от Петър Галчев, треньора на Балкан Добринище Иван Топузов и легендата на града Борис Галчев с купи и медали.

Програмата продължи със състезание по колоездене за деца, като в надпреварата се включиха около 50 деца от различни възрастови групи, напълно заслужено и те бяха наградени с много награди. В късния следобед бе открита и изложба на талантливата млада художничка Жанина Лазарова.

Кметът Петър Галчев, кметът на община Банско Иван Кадев и областният управител Мария Димова приветстваха всички с добре дошли. Сред гостите присъстваха заместник-кметове от Община Банско, общински съветници и общественици.

Бяха наградени и много деца и личности, допринесли и доказали се в културата, образованието и спорта.

Вечерната сцена се озари от талантливите деца и самодейните състави към НЧ „ Димитър Благоев 1925“, които зарадваха присъстващите с прекрасни народни песни и хора.

Празникът завърши с красива заря и мелодични песни на две прекрасни изпълнителки Крисия Крапузова и Михаела Георгиева.

Програмата приключи с велопоход на ентусиазирани граждани, които се включиха с 18-километрово трасе, организирано от Велоклуб Добринище с председател Цветан Пчелин и със съдействието на спонсори.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//