Добри сърца! Кюстендилките Анелия Димитрова и Светлана Зашева станаха „Майки на година“

Снимки: Личен архив

Кюстендилките Анелия Димитрова и Светлана Зашева бяха отличени с едно от най-големите признания. Те бяха обявени за „Майки на година“ по време на церемония в столицата, организирана от Фондация „Българска памет“.

Анелия е майка на Бети, която успя да пребори едно от най-тежките заболявания и в същото време участва активно в редица благотворителни кампании.

Светлана има не по-различна съдба. Нейният син – Валентин, също е сред децата, успели да се преборят с левкемията, и то благодарение на борбения дух на своята майка и на стотиците дарители, които се трогват от съдбата на Вальо.

Сега двете майки не спират да правят добро, да помагат на хора в беда. Понякога пренебрегвайки себе си, но с единствената мисъл да помагат, колкото се може повече...

„Тази награда е за всяка една обичаща децата си майка на този свят, тази награда е за всяка майка, която се е борила за живота на детето си, тази награда е за всяка една майка, която в момента е до леглото на болното си дете и се бори за живота му, тази награда е за всяка една от нас, от вас, която дори и да няма свои деца - обича нашите - чуждите, с цялото си сърце.

Тази награда е за всеки един от Вас, който се е лишил от нещо, който е дал залъка си, залъка на своето дете за друг! Нашите дела може би са били забелязани и заради това са оценени, но това не значи, че вашите добрини не са важни! Напротив! ВСИЧКИ ние сме част от едно цяло и тази награда е за всички Вас, ДАРИТЕЛИ!“, обяви Анелия Димитрова.  

„За всички Вас МАЙКИ, минали през ада! Тази награда е символ на вашата доброта и човечност, АНГЕЛИ НА ДОБРОТО! Без вас всяка една кауза няма как да завърши с HAPPY END! Поклон пред всички Вас, МАЙКИ, носещи силата и любовта, които само една майка може да дари на детето си! Тази награда е и за теб, Красимира Стефанова! Каквото и да кажа, няма да е достатъчно, за да ти благодаря за всичко направено през годините!“, каза и Светлана Зашева, която се включва във всяка една кампания с цялото си сърце и душа с единствената мисъл... да помага!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK