До края на октомври подписват договора за финансиране на ГКПП Струмяни – Берово

Снимка: ОА - Благоевград

Работата на комисията приключва следващата седмица

Посещение на мястото за изграждане на новия ГКПП Струмяни – Берово направиха областният управител Мария Димова - като основен бенефициент, Оценителната комисия от двете страни партньори – Р България и Р Северна Македония, както и партньорите от Централно митническо  управление на Р Северна Македония. При посещението бе установено фактическото състояние на граничната инфраструктура, съобщават от областната администрация в Благоевград.

Работата на комисията приключва следващата седмица, а до края на месец октомври ще бъде подписан договорът за финансиране на проекта.

Основната цел на проекта е да подобри свързаността в региона и да стимулира икономическия растеж чрез улесняване на трафика на хора и стоки, укрепване на комуникационните връзки и улесняване достъпа до основната TEN-T мрежа, включително връзката с транспортни коридори IV и VIII.

„Днешното посещение на място е и възможност да подчертаем важната роля на нашето сътрудничество и съвместни усилия в посока създаване на по-добро бъдеще и нови възможности за нашия регион.“, отбеляза областният управител Мария Димова.

За изграждането на новия ГКПП има споразумение между двете държави от 1999-та година, а обявяването  му за национален обект улеснява процедурите, които са свързани със Закона за устройство на територията, одобряване на подробни устройствени планове, отчуждаване и други.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK