До 6 седмици ще приключи ремонтът в Дома за възрастни хора в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Кметът инж. Румен Томов посети Дома и населени места от община Благоевград

Кметът на община Благоевград посети Дома за стари хора “Св. Петка“ в благоевградския квартал "Старо Струмско".
 
Кметът инж. Румен Томов и Венелин Трошанов - директор на дирекция „Планиране и инвестиционна дейност, строителство и екология” в община Благоевград, периодично проверяват възстановителните дейности в дома.
 
Прогнозите са до 6 седмици да се приключат, като се работи поетапно, за да се възстановят щетите в следствие на пожара и пожарогасенето.
 
Възобновява се електроподаването, пожароизвестяването и се очаква в най-скоро време потребителите на социалната услуга и служителите да се върнат към нормалното си ежедневие.
 
Кметът инж. Румен Томов и заместник-кметът по строителство инж. Евгени Терзиев посетиха и населени места от община Благоевград. Направената обиколка е във връзка с изградената водоснабдителната система в малките населени места. Посетени са 6 села, които са разположени по левия бряг на река Струма: село Бяло поле, село Рилци, село Дъбрава, село Еленово, село Изгрев и село Делвино.
 
Румен Томов и инж. Евгени Терзиев се срещнаха с кметовете на селата. По време на срещата бяха коментирани проблеми, свързани с водоснабдяването и са набелязани мерки за развитие на водоснабдителната система на територията на община Благоевград. Стратегията на Община Благоевград съвместно с ВиК - Благоевград, е осигуряване на населението на необходимите водни количества и качество на питейната вода. Сред обсъдените теми е предприемане на действия за монтиране на водомери на всички абонати с цел недопускане на злоупотреби; осигуряване на пречиствателни съоръжения за подобряване на качеството на питейната вода.
 
Обсъдени са и теми в дългосрочен план относно дебита на водоизточниците на територията на община Благоевград.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK