До 3 февруари Каракачанов убеждавал Симеонов да са заедно на изборите

Снимка: БГНЕС

Симеонов заяви, че АЕЦ "Белене" е проект с корупционна насоченост

До 3-ти февруари Каракачанов ме убеждаваше да се явим заедно на изборите, на 4-ти вечерта ми съобщи, че ще се явят сами. Това съобщи пред Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

По негови думи с "Воля" са единствените две партии в парламента, които никой не е упрекнал в корупция или злоупотреба със служебно положение.

Той изтъкна, че той и Веселин Марешки поставят увеличаването на пенсиите и доходите на първо място, имат и обща борба с монополите - Марешки чрез горивата, а той чрез борбата срещу хазартната зависимост.

Симеонов заяви, че АЕЦ "Белене" е проект с корупционна насоченост. Нямал подготвен персонал и подходяща инфраструктура.

Според него трябва да имаме нормални отношения с Русия, без да позволяваме олигарсите им да имат достъп до бюджета ни.

По негови думи Васил Божков е най-опасният човек от българското задкулисие и напомни, че той е започнал борбата с нелегалния хазарт, а през февруари 2020 г. Е бил постигнат успех.

Припомняме, първоначално бе обявено, че двата коалиционни партньора от ОП - ВМРО и НФСБ ще отидат и на тези избори в коалиция. Внезапно обаче от ВМРО се отказаха и заявиха, че ще се явят на изборите самостоятелно.

Впоследствие изненадващо НФСБ и "Воля" обявиха, че ще се явяват заедно на предстоящите избори.

В настоящото Народно събрание не може да се каже, че отношенията между Валери Симеонов и Веселин Марешки са били не само близки, но и добри. Лидерът на "Воля" искаше оставката на Валери Симеонов като вицепремиер заради репликата му по повод протестите на майките на деца с увреждания. Не липсваха обвинения и в обратната посока./ news.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK