До 20 градуса в понеделник, от сряда - сняг

снимка: infomreja.bg, архив

Температурите ще се понижават и в сряда дъждът в Северна България и високите полета ще премине в сняг

След слънчевото време днес през нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време, съобщиха за vesti.bg от НИМХ към БАН. Минималните температури утре ще са между минус един и минус четири градуса, а на отделни места до минус осем градуса. В София се очаква минимална температура около нула градуса.

Утре ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на отделни места, главно в Горнотракийската низина и в котловините ще има мъгла и намалена видимост. Около и след обяд от запад-северозапад ще започне заоблачаване, което до края на деня ще обхване по-голямата част от страната. Ще духа слаб, в Източна България и северно от планините и умерен вятър от юг-югозапад.

Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса, в районите, разположени северно от планините температурите ще се покачат до около 20 градуса. В София максималната температура се очаква да е около 15 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на отделни места ще има мъгла или намалена видимост. През деня ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 14 -16 градуса. Температурата на морската вода е около 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде два - три бала.

Над планините постепенно ще се заоблачи. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 12 градуса, а на 2000 метра - около 5 градуса.

Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него в страната ще прониква студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд.

Минимални температури между един и шест градуса, максимални между седем и 12, в югоизточните райони до 15 градуса. През нощта срещу сряда дъждът в Северна и високите полета на Западна България ще премине в сняг. През деня валежите от запад на изток бързо ще спрат, а по-късно и облачността ще се разкъсва и намалява.

Температурите ще се понижат с няколко градуса и максималните ще са между три и осем градуса. /vesti.bg/

 

КОМЕНТАРИ

!!09:02 - 05.12.2011
СНЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯГ!!!!!!!!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK