До 10 години затвор грози двамата благоевградски полицаи, взели 10 лева подкуп

Снимка: Infomreja.bg, архив

На 28 септември при условията на неотложност, под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Благоевград, е започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 302, т. 1 от Наказателния кодекс – подкуп от полицейски орган. 

Поводът за започване на производството е постъпила вчера жалба в ОД на МВР - Благоевград от Р. Ч. В нея е посочено, че на същата дата, около 14.15 часа, двама полицейски служители от ОД на МВР са спрели за проверка управляваното от жалбоподателя МПС на ул. „14 полк“ в Благоевград.

При проверката полицейските служители Г. Г. и С. П. установили, че Р.Ч. е извършил нарушение по Закона за движение по пътищата. Предложили му вместо да съставят акт на нарушителя, последния да им даде пари. Р. Ч. им дал банкнота от 10 лв., която описал в жалбата до ОД на МВР - Благоевград по серия и номер. 

Жалбата на Р. Ч. е докладвана на дежурен прокурор в Окръжната прокуратура, който вчера е разпоредил незабавно да бъдат предприети действия по разследването. На същата дата е проведен разпит на свидетел очевидец и е извършен обиск на полицейските служители Г. Г. и С. П.

При обиска на С.П. е открита и иззета описаната по серия и номер в жалбата на Р. Ч. банкнота от 10 лв. 

Днес, въз основа на посочените по-горе действия и след събиране на допълнителни доказателства, наблюдаващият прокурор от Окръжната прокуратура в Благоевград е одобрил постановления за привличане в качеството на обвиняеми на двамата полицейски за извършено от тях престъпление по чл. 302, т.1, пр.6 вр. чл.301 ал.1 пр.1 и 2 вр. чл.20 ал.2 и 4 НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години, „глоба“ до 20 000 лв. и „лишаване от права“ по чл.37 ал.1 т.6 и 7 НК. 

Предстои предявяване на постановленията на обвиняемите на 03.10.2016 г. при спазване на законовите изисквания, предвидени в разпоредбата на чл.219 НПК.

 

КОМЕНТАРИ

?09:48 - 30.09.2016
Някой задава ли си въпроса защо един държавен служител рискува за 10 лева?
Golqmata Riba ot ribnovo20:59 - 29.09.2016
Abe Hari pedala ot ribnovo shto ne go priberat i nego toq izmamnik be ot nego policai nestava i bez tui shte se radva v pandiza na golemi patki tova mu e specialnosta a jena mu ako znaete kolko pari otkradna ot deckata gradina v ribnovo i nishto ne se napravi po toq sluchai.i tq obicha golemite patki i qko se dumkat otzat i dvamata napravo Sa za pandelata tova shte gi ostroi i dvamata za dylgo.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK