Дни на зеления пояс в Осогово

Снимка: Българска фондация Биоразнообразие

Българска фондация Биоразнообразие и Македонското екологично дружество (МЕД) организират „Дни на Зеления пояс в Осогово“. Програмата включва събития в България и Македония и е от 22. до 24. септември.  

На 22. септември ще се проведе разходка със специалисти (ботаник и зоолог) за запознаване с животинския и растителния свят на планината в България и с възможностите за природосъобразен туризъм в региона.

Предвидена е и викторина с награди за най-знаещите. Участници са ученици от местни училища с техните родители и придружители. Разходката се осъществява със съдействието на ДЛС Осогово и преподаватели от 5-то основно училище в Кюстендил.

Начало на разходката - 10:00 часа, сборен пункт -  от паркинга на Хотел Трите буки.

Осигурен е и транспорт от Кюстендил до местността Трите буки с начален час 8:45 ч. от Пето Основно училище "Христо Ботев" и 9:00 ч. от Театъра.

В следващите два дни 23. и 24. септември предстои и организирането на пограничен велопреход по линията на Желязната завеса в Македония. Велолюбителите ще бъдат посрещнати на връх Сокол от кметовете на Македонска Каменица, Кочани и Крива паланка и организаторите.

Събитията са част от честванията, които се провеждат за трета поредна година в цяла Европа и са посветени на инициативата Европейски Зелен пояс. Популяризирането на Зеления пояс у нас се случва благодарение подкрепата на германската организация EuroNatur, която партнира на Българска Фондация Биоразнообразие в нейната работа по Зеления пояс.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK