Днес над Западна България ще е слънчево, над Източна - облачно

Снимка: Infomreja.bg

Понижение на максималните температури, между 17 и 22 градуса

Днес над западна половина от страната ще преобладава слънчево време, докато над източната ще бъде предимно облачно, но в следобедните часове облачността също ще намалее до слънчево. В Западна България ще духа слаб северозападен вятър, на изток ще е от север-североизток, до умерен, след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Ще бъде сравнително хладно с максимални температури предимно между 17° и 22°, в София - около 20°. Вечерта от север ще започне ново увеличение на облачността.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи, след обяд ще се разкъсва и намалява. Вятърът временно ще отслабне, ще е предимно умерен от запад-северозапад, но вечерта отново ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, но ще е почти без авалеж. След обяд облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабне.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и през деня отново ще се понижи.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 33 мин. и залязва в 18 ч. и 54 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 20 мин. Луната в София изгрява в 1 ч. и 53 мин. и залязва в 17 ч. и 4 мин. Фаза на луната: три дена след последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//