Днес е Световният ден за защита на животните! Обичайте ги, пазете ги!

Снимка: Infomreja.bg

Днес, 4-и октомври отбелязваме световния ден за защита на животните. Обявен е за първи път във Флоренция през 1931 година, като призив към проблема със застрашените видове, отправен по време на Международен конгрес на привържениците на движението за защита на природата.

Целта на този международен празник е да се привлече вниманието на световната общественост към необходимостта от опазване на средата, която обитават животните, както и към повишаване на активността в тяхна защита.

Датата е избрана и заради католическия празник, посветен на св. Франциск – покровител на животните и природата. Въпреки това в отбелязването на този ден се включват и много хора, изповядващи различна религия и с всевъзможни политически убеждения.

Онова именно, което ги обединява, е уважението и любовта им към животните и желанието им да изразят благодарност към онова, на което ни учат те.

Защитници на животни с призив в социалната мрежа „Отворете сърцата си за най-добрия приятел на човека, и дайте дом и любов на някое приятелче имащо нужда от вас!

На улицата има толкова бездомни животни, които може би никога няма да почувстват ласката и любовта на нас - хората.
Осиновете едно такова създание, невидяло красотата на живота, и то ще ви бъде предано за цял живот!“

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//