Дмитрий Песков: Изявленията за руско нахлуване ескалират напрежението

Снимка: БГНЕС

Всяка искра или незначителна провокация може да доведе до непоправими последици, заяви говорителят на руския президент

Изявленията на Запад за предполагаемите планове на Русия да нахлуе в Украйна подклаждат напрежение. И когато ситуацията се нажежи максимално, тъй като сега е на линията на съприкосновение в Донбас, всяка искра или незначителна провокация може да доведе до непоправими последици, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков по телевизия "Россия-1".

"Самият президент не обръща внимание на това, но като цяло подобни изявления, разбира се, са такъв елемент от провокативен характер", каза той в интервю за програма Москва. Кремъл. Путин, отговаряйки на въпроси на журналиста Павел Зарубин .

Говорителят на Кремъл обясни, че подобни изявления водят директно до ескалация на напрежението. И когато напрежението ескалира до максимум, както сега е например на линията на съприкосновение, тогава всяка искра, всеки непланиран инцидент или всяка незначителна планирана провокация може да доведе до непоправими последици“, призна Песков. Следователно, продължи той, „ежедневното упражнение за обявяване на дата за нахлуването на Русия в Украйна“ е много лоша практика, която може да има пагубни последици.

"Призоваваме за разум. Призоваваме ви да си зададете въпроса: какъв е смисълът Русия да атакува някого?" - попита Песков.  /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK