ДЛС "Дикчан" с акция по чистота в деня на горите

снимка: infomreja.bg, архив

Със своя инициатива отбеляза Световния ден на горите Държавно ловно стопанство "Дикчан" в с. Сатовча. Служители, горски и ловни надзиратели посветиха деня на цялостно почистване на горския фонд.

Обект на първото пролетно почистване по случай Световния ден на горите - 21 март, бяха  крайпътни канавки, пътища, пространствата около беседки и горски чешми и речни корита, съобщи за ИНФОМРЕЖА директорът на ДЛС "Дикчан" инж. Пламен Поюков. Той сподели, че сутринта на всички участници в инициативата са били раздадени маски, ръкавици и чували и предстои да стане ясно какво количество смет е събрано по време на акцията.

В Благоевград по случай Световния ден на горите бе проведено съвещание с всички директори на горските стопанства от областта. На него присъстваха и лектори, които изнесоха беседи пред студенти за опазване на горите и изобилието от природни дадености в Пиринския край.

След дни предстои и официалното откриване на „Седмицата на гората", през която всяко горско и ловно стопанство ще участва със свои инициативи, като залесяване на пустеещи площи, почистване и други акции с участието и на ученици от всички училища.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK