Джем сешън в градската градина с „Джаз за деца с Венци Благоев“

снимки: infomreja.bg

Своеобразен джем сешън разтърси градската градина в Благоевград тази сутрин и зарадва публика и минувачи с джаз импровизации. Млади джаз таланти се изявиха на импровизирана сцена до фонтана в парка. Концертът на открито, наречен "Джаз за деца с Венци Благоев", бе в рамките на провеждащия се в Благоевград Втори Джаз фестивал.

Докато музикантите изпълняваха известни детски песни в джаз аранжименти, децата, родителите и почитателите на джаза можеха да се включат с различни видове перкусии - маракаси, яйца и други.

Сутрешното матине е хрумване на благоевградския тромпетист Венци Благоев, който е един от най-добрите джаз музиканти в България. Негова е и заслугата джаз фестивалът в Благоевград да го има. 

Джаз концертът на открито подгря феновете на този вид музика за последната фестивална вечер "Джаз, оцветен с класика, етно и рок". Днес благоевградската публика ще има възможност да чуе авторски пиеси с класически акцент от известния пианист Любомир Денев, еднакво популярен като композитор на филмова и симфонична музика.

Заедно с него на сцената ще се изяви и атрактивната Милица Гладнишка - джаз певица и актриса с невероятен усет към шоуто и живия контакт с публиката. Милица работи с изявени музиканти като Любомир Денев, Михаил Йосифов, Васил Спасов.

Етно акцентът в последната джаз вечер ще бъде поставен от семейния тандем - Валери Димчев и Десислава Димчева.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK