Директорът на Второ ОУ "Гоце Делчев", Цветанка Петричкова: Честита Независимост, българи!

Уважаеми сънародници, скъпи съграждани и колеги, мили ученици,

След пет века отсъствие България отново се появява на световната карта. С Манифест на княз Фердинанд се обявява Независимостта на България. Този акт отхвърля и последните васални връзки на Османската империя.

Княжество България става независима държава с коронования вече цар Фердинанд и така Великите сили са принудени официално да признаят нашата родина за независима държава.

Това значимо по своята същност събитие от историята на най-древната страна в Европа, отново се явява на световната карта. Този политически акт отхвърля васалната зависимост на България.

По този повод ние, българите, празнуваме по традиция вече 110 г. от нашата независимост. Обединената национална кауза между институции и политици възтържествува.

Затова ние днес можем свободно да се учим и свободно да се изразяваем и да вземем техния пример, но и да дадем своя дан за по-нататъшното развитие на България, защото тя е нашата най-свидна родна стряха, нашият дом, нашата обич.

Честит празник! И в знак на родолюбие нека поднесем свежи цветя и венци пред паметниците и паметните плочи на тези, които се бориха за нашата свобода и независимост!

 

Цветанка Петричкова

Директор на Второ ОУ "Гоце Делчев" - гр. Гоце Делчев

                                                                                                                                                                                                                                      

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK