Директорът на училището в Огняново Ахмед Башев в неплатен отпуск до октомври

снимка: infomreja.bg, архив

Учителката Силвия Качакова от днес е временно изпълняваща длъжността директор на ОУ „Пейо К. Яворов" в гърменското село Огняново.

Младата директорка е от Огняново и ще замества до месец октомври тази година титуляра Ахмед Башев, който пък от днес излезе в неплатен отпуск.

Директорското място на Башев след спечелен конкурс му се пазеше, докато беше кмет на община Гърмен, а и след това, когато бе депутат в 42-то Народно събрание.

Като директор на школото в Огняново Башев се завърна след предсрочното прекратяване на работата на предишния парламент и като такъв работи само няколко месеца.

Самият Башев заявява, че е излязъл в дълъг неплатен отпуск, за да затегне редиците на структурите и електората на ДПС в община Гърмен, както и да подготви партията за достойно представяне на местните избори.

Запознати пък коментираха, че решението му се дължи на опасения от евентуално уволнение след смяната на шефа на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград Огнян Соколов.

Междувременно активисти от няколко структури на ДПС в Гърменско заявиха пред ИНФОМРЕЖА, че подготвят протестни писма до Областния съвет и централата на партията на Лютви Местан, с които се обявяват срещу издигането на Башев за кандидат-кмет от ДПС на предстоящите местни избори.

Днес те са изпратили и запитване до областното и централното ръководство на партията с въпрос кой е оторизирал бившия депутат да се занимава с подготовката на структурите за кметските избори наесен и не е ли това задължение на Областния съвет и на местните и общинските лидери на ДПС.

„Много е рано още да говорим за избори, на областно ниво все още не е коментиран въпросът. Това предстои, но на този етап официално нямаме никакви решения за организация и издигане на кандидатури за кметове на общини и неселени места“, лаконичен бе пред ИНФОМРЕЖА областният лидер на ДПС Ведат Хюсеин.

Относно  тиражирания слух, че в централата на Движението за права и свободи се подготвя изключването от партийните редици на депутата и бивш областен управител на Благоевград Муса Палев, Ведат Хюсеин бе категоричен, че не е уведомен за подобни намерения.

След започналите 9 месеца преди местните избори совалки от мераклии за кметски управници, в Гоцеделчевско се очертава битката да е безмилостно жестока, с голямо изобилие на партийни и независими кандидатури. 

 

КОМЕНТАРИ

кан19:26 - 12.02.2015
Рибново е за Минка, Дебрен е за Минка Д.Дряново е за Минка Дъбница е за Минка и повечето от останалите села помаците може да бяха прости но се събудиха вън доносника от БГ. Манол на сапун
саше14:15 - 11.02.2015
за какво става минка тя си знае но ти си една пачавра и нищо друго
ribnovo114:10 - 11.02.2015
Eiii manoleee 6te napravq maikati po ustata kato da e qla pareno traano.A selva 6te ima gursun ot kryv.A jenati (baba vanga da go duha sapoliv).
умственна недостатъчност20:45 - 10.02.2015
до пред последния- Апашев от твоѝте речи и слова се възхищават вече неколцина малкоумници(платени)кьорави палета неспособни да надушват вълка(агента)

FACEBOOK