Директорът на ОбУ-Дебрен, Верхат Топчиев: Честит патронен празник!

На целия колектив пожелавам здраве, младежко дръзновение и нови творчески успехи и награди!

Честит празник на нашето училище - Денят на просветителя Свети Климент Охридски - патрон на Обединено училище - Дебрен, който се смята за един от седемте български апостоли и един от първите български будители и просветители, учители и книжовници, който превежда много книги от гръцки на български и променя глаголицата, който пише жития, похвални слова, църковни химни и се смята още, че е автор на около 50 научни съчинения.

Той е нашата гордост, чието име носим с достойнство и по примера на нашия патрон се развиваме, усъвършенстваме и се движим напред.

По този повод поздравявам всички бивши и настоящи колеги, които неуморно са работили и отдават своя благороден труд за обучението и възпитанието на  нашите ученици, които следват примера на средновековния български учен, основател на Охридската книжовна школа, ръкоположен от цар Симеон за първия епископ, проповядващ на български език!

В чест на този ден пожелавам на целия учителски екип на ОбУ „Св. Климент Охридски” в с. Дебрен крепко здраве, младежко дръзновение и завоюване на нови творчески успехи и награди!

 

Верхат Топчиев

Директор на ОбУ „Св. Климент Охридски" - с. Дебрен, община Гърмен

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK