Директорът на ГДИН: Самоубийството на Цветелин Цеков в ареста е сериозен инцидент

Снимка: бТВ

Йорданов допълни, че в ареста в Сандански има констатирани предишни нарушения

Самоубийството на Цветелин Цеков в ареста е сериозен инцидент, каза пред журналисти директорът на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) главен комисар Ивайло Йорданов, съобщава бТВ.

„Факт е, че има пропуски, за да се стигне до такова нещо. По случая има образувано досъдебно производство. Има образувана и дисциплинарна проверка“, обясни Йорданов.

След като излязат резултатите от нея, той ще може да даде и по-подробна информация.

Йорданов допълни, че в ареста в Сандански има констатирани предишни нарушения, но те нямат връзка със случая.

„За да има такъв инцидент, явно имаме пропуски“, призна той.

Днес работещи в затворите излязоха на протест пред Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Те изразяват недоволството си срещу уволнението на колегата им Емил Велков и поискаха оставката на директора на Ивайло Йорданов,съобщава БНР.

"Това е сериозен инцидент в нашата система. Факт е, че е инцидент, факт е, че има пропуски, за да се стигне до такова нещо. По случая има образувано досъдебно производство. Имаме и образувана дисциплинарна проверка. Чакам резултатите от нея и мога да дам подробна информация след приключването на същата проверка. За да има такъв инцидент явно имаме пропуски".

ИНФОМРЕЖА припомня, че вчера в ареста в Благоевград, при извършване на рутинна проверка, е установено, че задържаният Цветелин Цеков се е обесил с връзка от маратонка, завързана за решетката на прозореца, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Цветелин е бил настанен с друг задържан под стража, който по време на инцидента е бил извън ареста - на дело в Окръжен съд - Благоевград.

Извикана е Спешна помощ, която е констатирала смъртта му.

Проверката до момента е установила, че тази сутрин по време на свиждане задържаният Цеков е получил чифт маратонки, като служителят, отговарящ за багажа, е извършил нарушение - допуснал е маратонките с връзки на тях.

Обособен е временен пост и е извикана дежурно-оперативна група от ОДМВР-Благоевград, като тялото е транспортирано за аутопсия.

Със заповед на началника на Областна служба за изпълнение на наказанията - Благоевград, е назначена проверка по случая.  

Цветелин е от Лом. Той взе за заложници в собствената им къща майка и дъщеря, с която е имал връзка преди време.

Той бе задържан около 22 ч. на 3 октомври след преговори с психолози да освободи Аделина и Ева.

41-годишният мъж рани и 71-годишния баща на Ева. По време на заложническата драма Цветелин излъчваше пряко във Фейсбук случващото се.

 

Снимка: Фейсбук

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK