Димитър Пенев открива II Международен турнир по футбол за деца в Микрево

снимка: Община Струмяни

Легендарният футболист и треньор Димитър Пенев ще открие Втория международен турнир по футбол за деца в село Микрево.

Събитието стартира на 14 юни с официална церемония, на която ще присъстват още кметът на община Струмяни Емил Илиев, както и видни родни спортисти като Даниел Златков, известен като българският Роналдо, Валери Георгиев, Станислав Манолев и други.

В тридневната проява на „Мини футболна магия – Микрево” са заявили участие  ЦСКА, „Ботев”- Пловдив, Академия „Пандев” - Струмица, Македония, „Вихрен”- Сандански, „Пирин 2001”- Благоевград, „Малеш”- Микрево, ФК „Василево”-  Македония, ДФА - Петрич.

„Очертава се силен турнир за набор 2002 - 2003 с възможности всички малки таланти във футбола да покажат своите качества. Школата от Струмица е частната школа на футболиста на „Наполи” Горан Пандев, чийто футболисти са  шампиони на Македония за 2013 в набор 2002-2003.

„Ботев” е една от най-силните школи на България, която е дала много талантливи футболисти, а ЦСКА си е ЦСКА. За съжаление в турнира не могат да участват „Арис” – Солун,  Гърция, но ги очакваме догодина. Отборите на Петрич, Сандански и домакините  от „Малеш”- Микрево ще премерят сили с най-добрите, а това е ковачница на спортния дух, в която добрите не могат да останат незабелязани”, коментира организаторът на турнира Йордан Тушев.

На 14 юни ще се проведе и първият кръг от първенството, а заключителната церемония ще се състои на 16 юни, когато ще се връчат и купите на победителите.

За участниците в турнира организаторите предвиждат диджей парти, посещение в Арт център „ Илинденци”, специална мажоретна програма, духов оркестър и др.

„Иска ни се младите футболни надежди от България и Македония да отнесат частица от гостоприемството и красотата на община Струмяни, а така също да създадат ценни приятелства чрез спорта. Пожелавам успех на всички малки футболисти и успех на Втория Международен турнир за деца”, каза кметът на община Струмяни Емил Илиев, под чийто патронаж се провежда турнирът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//