Димитър Делчев: Проблемът на ВСС не са SMS-ите, а неадекватните решения

Димитър Делчев /в средата/, снимка: Infomreja.bg, архив

Проблемът на ВСС не са SMS-ите, а това, че до момента не са взели нито едно адекватно решение, което да покаже, че работят за подобряване на състоянието на съдебната система. Нито реакцията по кошниците с подаръци, които получавала Ченалова, нито тази по „Червеи“, нито по станалите редовни скандали беше такава.

Това коментира на прескоференция в Благоевград Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии в парламента.

Тези скандали пречат на избора на председатели на съдилища, каза той и посочи като пример Благоевград, където ВСС отново не е успял да посочи ръководители нито на окръжния, нито на районния съд.

Подобно поведение във ВСС е недопустимо и уронва престижа на цялата система, на всички почтени магистрати, които са значително число, заяви депутатът и добави, че ако е на мястото на членовете на ВСС би избрал моралния ход с подаването на оставка.

Според думите му, следващата седмица трябва да бъде подписан анексът към коалиционното споразумение с ГЕРБ. Ще настояваме в споразумението да влязат всички приоритетни за нас сектори като съдебната и административната реформа, образованието, здравеопазването, енергетиката и борбата с корупцията. Нашата цел е не само да се приемат стратегии и закони, а да се постигнат резултати, категоричен бе Димитър Делчев.

Всички от РБ, подписали и неподписали декларацията, застават зад посочените приоритети, защото те са същите, зад които стоим заедно от самото начало, а разликата е, че определяме срокове за тях, за да ги ускорим, каза народният представител.

Делчев заяви, че партиите от Реформаторския блок работят добре заедно и дори самият той се чува често с колегите си от ДСБ. Сформирана е работна група, която да начертае пътна карта за събитията в РБ, обяви депутатът и добави, че част от плана за развитие ще бъдат усилени действия по консолидацията на РБ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK