Димитър Делчев: ЦИК абдикира от отговорност за машинното гласуване

Димитър Делчев, снимка: ДБГ

ЦИК абдикираха от отговорност за машинното гласуване. С цел да решат собствени несгоди ЦИК отново приема решения, противоречащи на закона, които ВАС трябва да отменя, коментира пред телевизия България он еър  Димитър Делчев, член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“ и Националния координационен съвет на Реформаторския блок.

Подобно решение ЦИК взеха и на местните избори за еднаквите номера на бюлетините, но то беше отменено от съда след нашата жалба, сега мнозинството в ЦИК, което е на ГЕРБ, отказва да носи отговорност за въвеждане на машинното гласуване и се опитва да го прехвърли към ВАС, каза още Делчев.

Изискването за машинно гласуване е от 3 години и не се знае от вчера. От няколко месеца е известно, че ще има предсрочни избори, за да бъдат предприети действия за машини във всяка секция, добави Реформаторът и беше категоричен, че на предсрочните избори трябва да има 12 400 машини във всички секции.

Попитан за Първия конгрес на РБ, Делчев каза, че е показано единство. Много от хората в залата бяха от ДСБ и ние бихме приветствали всеки, който иска да работи за обединението в дясно, независимо от коя партия е, каза той и добави, че не членовете, а ръководството на ДСБ са направили неуспешен опит за поредно разбиване на дясното. Отцепничеството, опитите да ръководиш на всяка цена нещо, води до крах, категоричен бе той. 

Реформаторският блок ще бъде гарант и коректив в бъдещо дясноцентристко управление при мнозинство в следващия парламент, за да не оставим възможност отново на БСП и ДПС да се върнат във властта, за да източат хазната, каза Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK