Дилърите баща и син от Гоце Делчев остават в ареста

Снимка: Infomreja.bg

Синът през 2016 г. е бил осъден за тежко умишлено престъпление

Съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняеми за незаконно държане на високорискови наркотични вещества в гр. Гоце Делчев.

Освен Т.Ш. (на 61 години) и Д.Ш. (на 35 години) - баща и син, към наказателна отговорност е бил привлечен и В.В. (на 35 години). На 03.02.2020 г. той разпространил 0.40 гр коноп (марихуана) за сумата от 10 лева. На следващия ден у него били иззети 0.98 гр от същия наркотик.

Обвиняемият Т.Ш. държал 194.13 гр амфетамин и 755 гр коноп (марихуана) в жилище на ул. „Гоце Делчев“ гр. Делчев. При претърсване на друг апартамент - на ул. „Пейо Яворов“, е било установено, че синът му Д.Ш. незаконно държи 37.5 гр амфетамин и 126 гр коноп (марихуана). При обиск на извършителя били открити и иззети още 21.60 гр коноп. Престъпното деяние е било извършено от него при условията на опасен рецидив, след като през 2016 г. е бил осъден за тежко умишлено престъпление на четири години „лишаване от свобода“.

Съдебният състав е приел доводите на прокурора относно авторството на деянията и че съществува реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK