Дилър от Благоевград отива на съд, търгувал в двор на училище

Снимка: МВР, архив

Районната прокуратура в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.Г. (на 22 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 5, вр. ал. 3, т. 1 от НК.

Около 20:40 ч. на 20.03.2019 г. обвиняемият А.Г. се намирал в двора на 11-то ОУ „Христо Ботев“ в Благоевград, като държал в себе си високорисково наркотично вещество- коноп (марихуана).

По същото време двама служители на реда към 2-ро РУ-Благоевград, извършвали обход в района, във връзка с провеждана специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества. Те забелязали обвиняемия Г., който стоял до сградата на училището и пушил цигара. В момента, който видял приближаващите се към него полицаи, той изхвърлил наркотика, обаче това било видяно от тях.

По случая е било образувано досъдебно производство. От изготвената по делото физикохимична експертиза е видно, че държано от обвиняемия вещество- растителен материал по морфологични белези и химичен състав представлява коноп (марихуана) с нето тегло 9,3 грама и със съдържание на активен наркотично действащ компонент - тетрахидроканабинол- 25,4 %. Стойността му възлиза на 37,20 лева.

Обвиняемият А.Г. е извършил престъпление в срока на условна присъда за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK