Диана Стоянова зае първо място в своя клас на Планинско “Шипка” 2012

infomreja.bg, архив

Единствената дама в тазгодишното издание на Националния шампионат планинско 2012 Диана Стоянова от благоевградския клуб АСК ДИАМО направи блестящо състезание в поредния седми кръг.

В планинско „ШИПКА” 2012 надпреварата започнаха рекорден брой пилоти - 44 , като до финала стигнаха 42 –ма.

В комплексното класиране Диана Стоянова със Ситроен саксо зае 28-мо място с общо време 8.45.70 мин. Диана е победител в клас N 2, за което получи 12.5 точки за генералното класиране в националния шампионат. В класирането на група А и N Стоянова е на 11-то място. Най-щастлив от представянето на Диана бе нейният баща и треньор Георги Стоянов, който заяви че победата дава огромни шансове на благоевградчанката за първо място в крайното класиране на клас N 2  в тазгодишния планински шампионат.

Вторият представител на АСК ДИАМО Христо Анев със Сузуки Суифт приключи втори в клас X 1  и 35-ти в крайното класиране. В същото време, напълно очаквано, Илия Царски спечели пета победа на състезанието. Един от най-успешните български състезатели отново доказа класата си и бе пръв по трасето за връх Бузлуджа. Царски със своето Митцубиши бе безапелационен и спечели победата с преднина от 6:46 секунди пред втория Тихомир Златков с Форд Ескорд. Трети е Пламен Камбуров също с Мицубиши Лансер с време от 07:25.27мин. Следващото изпитание за Диана Стоянова е Планинско "Българка" на 15 и 16 септември в Сливен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK