Деветокласничка от Сатовча с презентация ”Ушиването на знамето от Райна Княгиня" на конференция в Кърджали

Снимки: СОУ - Сатовча

Деветокласничката от СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Сатовча - Цветелина Младенова, взе участие в Третата национална ученическа конференция на тема "140 години от Априлското въстание" в Кърджали, на която с прекрасната си презентация "Ушиването на знамето от Райна Княгиня" заслужено получи адмирации.

Конференцията бе организирана от ученическа школа „Историка” при СОУ „Петко Р. Славейков” с ръководител Димитър Димов и съдействието на Регионалния инспекторат по образованието в Кърджали. 

Форумът премина под патронажа на кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис и в него взеха участие 34 училища от 24 населени места с представени 62 разработки – 9 есета, 23 реферата и 30 презентации.

Ученичката Цветелина Младенова от Сатовча се представи под № 38 с презентация на тема: „Ушиването на знамето от Райна Княгиня”, която предизвика голям интерес сред организаторите и гостите. Научен ръководител по темата на конференцията на Цвети Младенова бе учителката й  Гюлзара Качанова.

Деветокласничката от училището в Сатовча получи много похвали за прекрасното представяне, за вложения в творбата си завиден патриотизъм, което й осигури поканата за следващо участие. 

Тридневната конференция в Кърджали стартира от залата на местния  Бизнес инкубатор с официалното откриване от Радостина Николова - представител на Министерството на образованието и науката, и приветствия към всички участници и гости от домакините Нели Попова - главен експерт в Община Кърджали, Гроздан Колев – началник на РИО на МОН, и Милко Багдасаров – директор на СОУ „Петко Р. Славейков” - Кърджали. 

След пленарен доклад на проф. д-р Тодор Мишев от Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” на следващия ден конференцията продължи с представянето на учениците участници и техните ръководители в актовата зала на СОУ „Петко Р. Славейков”. 

Учителите проведоха полезна среща с Радостина Николова от МОН, а участниците за отличното им представяне получиха вълнуваща разходка на историческото селище Перперикон.

 

bg

КОМЕНТАРИ

CHICAGO05:04 - 03.05.2016
Браво,Златно Дете.
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK