Деветима българи ще участват на световното първенство по джудо

Президентът на федерацията Румен Стоилов награди Ивайло Иванов Снимка: БГНЕС

То ще се проведе от 8 до 14 май в Доха - Катар

България ще участва с девет състезатели на Световното индивидуално и отборно първенство по джудо за мъже и за жени в Доха (Катар), което ще се проведе от 8 до 14 май, съобщава БНР.

В индивидуалната надпревара ще стартират Габриела Димитрова (категория до 52 кг), Ивелина Илиева (57 кг), Лидия Брънчева (до 70 кг), Янислав Герчев (до 66 кг), Марк Христов (до 73 кг), Георги Граматиков (до 81 кг), Ивайло Иванов (до 90 кг) и Борис Георгиев (до 100 кг). За отборната надпревара са заявени Ивелина Илиева, Лидия Брънчева, Ирина Железарска (над 78 кг), Марк Христов, Ивайло Иванов и Борис Георгиев.

На пресконференция днес президентът на Българската федерация по джудо доц. Румен Стоилов връчи традиционната премия на капитана на националния отбор Ивайло Иванов за спечеленото бронзовото отличие на турнира от Големия шлем в Анталия (Турция) в началото на април.

"За медала на Ивайло като федерация можем само да адмирираме неговите успехи. Но нашите основни цели са Европейските първенства, Световните и олимпийските игри. Сега в Доха за първи път ще участваме с отбор на шампионат на планетата, след като Ирина Железарска получи "уайлд кард", каза Стоилов.

Той призова народните представители да се мобилизират и да гласуват държавен бюджет, тъй като положението в спорта е много тежко. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK