Девет кметства в община Кюстендил ще бъдат закрити

Васил Иванов, снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Девет от населените места в община Кюстендил ще останат без кметства. Предложението  ще бъде разгледано на насрочената за 1 декември сесия на Общинския съвет в Кюстендил, информира председателят на местния минипарламент Васил Иванов.

Закриването е съгласно Закона за административно-териториалното устройство. Кметствата, които не отговарят на условията в цитирания закон са Вратца със 203 жители, Грамаждано с 301 души, Гърляно с 189 жители, Гюешево с 206, Нови Чифлик със 148 жители, Раждавица с 250, Скриняно с 200 души, Стенско с 134 и Таваличево с 272 жители.

Тези кметства трябва да бъдат закрити и на мястото на досегашните кметове ще бъдат назначени кметски наместници. Решеното на Общинския съвет трябва да бъде изпратено на областната администрация, която от своя страна да публикува решението в Държавен вестник.

На предстоящата сесия ще бъдат определени и възнагражденията на кмета на общината, на председателя и общинските съветници. Предложението за месечното възнаграждение на кмета и председателя е по 1594 лева. И занапред съветниците ще гласуват електронно и ще се провеждат безхартиени заседания. Предстои и обучение на новоизбраните съветници в програмата за електронно гласуване.
 

КОМЕНТАРИ

ххх07:23 - 27.11.2011
ОТ КЪДЕ ОС Е ВЗЕЛ АКТУАЛНИ ДАННИ ЗА БРОЯ НА ЖИТЕЛИТЕ?В ДРУГИ ОБЩИНИ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА НАПОМПАТ СЕЛА КАТО ГУГУТКА ДР.ПОДОБНИ ЗА ДА ОРГАНИЗИРАТ КЬОРСОФРИ ВИРТУАЛНИТЕ ИМ КМЕТОВЕ-КЛАТИМЪДУРКОВЦИ
К.М.С.19:42 - 25.11.2011
В условията на икономическа криза е необходимо да се огледат всички кметсва в цялата страна,особено в пограничните раъони,където с цел да се избира кмета са регистрирани и хора с двойно гражданство.Като станат тези кметсва кметски наместничества,ще се направят големи икономии за общините.
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//