Детско утро под надслов „Хубавите детски книжки” в библиотеката в Благоевград

Снимки: РБ "Д. Талев"

Днес от 10.00 часа в Читалнята на Детския отдел на Регионална библиотека „Д. Талев” се проведе Детско утро под надслов „Хубавите детски книжки” по случай  Националната седмица на четенето (10 – 15 октомври 2016г.) и 96г. от рождението на Джани Родари ( роден 23.10.1920г.)

Участници в тържеството  бяха  Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и децата от ОДЗ № 1 „Синчец”, с ръководител Борислава  Георгиева.

Библиотекар от Детския отдел изнесе кратка беседа на децата за разликата между книжарница и библиотека, за фонда от детски книжки в библиотеката.

Запозна децата с различни видове детски книжки – енциклопедии за животни, панорамни книжки с динозаври, книжки за сръчковци – как се изработват интересни фигури от копчета, детски чорапки, хартия и др. материали и им показа книжки с пъзели и звуци.

Г-жа Борислава Георгиева разказа на децата за фонда от детски списания в читалнята на Детския отдел.

Библиотекарят обясни на децата и за популярния италиански детски писател Джани Родари, роден преди 96г. на  23 октомври 1920г и за неговия популярен герой Лукчо от романа му „Приключенията на Лукчо”.

Литературните герои са плодове и зеленчуци – Дон Домат, Графините Череша, Чичо Тиквичка, Стария Лукан – бащата на Лукчо, Кактус, Репичка и др.

За финал малчуганите гледаха филмираната приказка „Лукчо” по романа  „Приключенията на Лукчо”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK