Детски рисунки и макети за Деня на Земята в Разлог

снимки: Община Разлог

Изложба на ръчно изработени предмети и рисунки организира Община Разлог по повод днешния Международен ден на Земята. В изложбата участват 260 малчугани от различни групи към ОДЗ „Радост” – гр. Разлог и нейните филиали на територията на Община Разлог. Изработени са тематични предмети, макети и рисунки. Над 80 рисунки са посветени на опазването на планетата Земя на нейната красива природа.

В изложбата се включиха и потребителите на Защитеното жилище – Долно Драглище и  ДВФУ „Свети Панталеймон” – село  Долно Драглище.

За макетите на всички участници са използвани природни материали, семена, ядки,  вълна, черупки от яйца, отпадъчни материали. Посланието на всяка творба е, че  природата ни дава всичко, за да творим и възпитаваме децата към красивото, да живеят в хармония с нея като я опазват.

Най-голям интерес предизвика общ макет изработен от пет филиала на ОДЗ „Радост”. Идеята на макета е да се представи една екологична планета с Еко системи - „Водата”, „Животинския свят”, „Растения”, като в центъра на всичко това са „Хората”. Целта на макета е да покаже присъствието на Разлог като град и община в опазването на природата и чистотата на планетата.

Децата от ОДЗ ‘’Снежанка” село Баня представиха макет от приказката ‘’Пепеляшка”. Макет от природни материали – Райски кът ‘’Рила’’ е дело на децата от с. Долно Драглище. Възпитаниците на ОДЗ ‘’Минзухар” с. Бачево представиха макет на тема: ‘’Живот сред природата”. Филиалите ‘’Еделвайс” с. Годлево, ЦДГ – с. Добърско, ЦДГ ‘’Кокиче” – село Горно Драглище също впечатлиха с оригинални идеи.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//